Fase 5 en 6: Franchise test en uitrol

De formule wordt gelanceerd


Fase 5: Formule test (pilot)

Deze fase is van belang om te zien hoe de formule functioneert en hoe de franchisenemer de formule ervaart. MOVE biedt in deze fase de volgende diensten aan:

  1. Formuletoetsing. Wat gaat goed en wat dient er aangepast te worden;
  2. Begeleiding franchisenemer. Op het gebied van o.a.: bedrijfsvoering, ondernemingsplan, financiering, coaching, locatieonderzoek e.d. Zie franchisenemers.

Op basis van de ervaringen met de pilot is uw formule klaar om verder uitgerold te worden.

Fase 6: Uitrol van de franchise formule

Inzet hierbij is een doeltreffende werving en selectie procedure om zo potentiële franchisekandidaten in contact te brengen met de formule.

  1. Opstellen wervingsplan. Uitgangspunt hierbij is dat het ondernemersprofiel van de kandidaten aansluit bij de strategie van uw formule;
  2. Werving en selectie van franchise kandidaten. Hier wordt de kandidaat getest op ondernemers-kwaliteiten en match met de organisatie;
  3. Begeleiding kandidaten. Na gebleken geschiktheid wordt de kandidaat begeleid met contracten, financiering, ondernemingsplan, vestigingsplaatsonderzoek, locatieonderzoek, coaching, inrichting, etc.

U beschikt nu over voldoende geschikte kandidaten om samen met hen de formule succesvol te positioneren in de markt en in te zetten op verdere expansie.

Ga naar fase 7: formulemanagement.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag direct een gratis oriënterend gesprek aan.

Neem vrijblijvend contact op