Fase 3: Franchise handboek

Hoe wordt de formule geëxploiteerd?


Fase 3: Franchise handboek

Het franchisehandboek is de leidraad voor het uitoefenen van de formule door de franchisenemer. Alle (vertrouwelijke) informatie over de formule wordt hierin vastgelegd. Aandachtspunten van het handboek zijn onder andere: informatie en uitgangspunten van de formule, verantwoordelijkheden van franchisegever en franchisenemer, overlegstructuren, informatie-uitwisseling, promotiebeleid, inkoop, procedures, personeel en opleiding, assortiment, hardware/software, huistijl, verzekeringen, administratie etc.

Een handboek wordt uiteraard op maat gesneden en geeft een goede indruk van de organisatie bij de franchisenemer of franchisekandidaat tijdens de wervingsgesprekken.

Na een uitgebreide briefing over uw organisatie biedt MOVE u de volgende diensten aan:

  1. Ontwikkeling handboek. De franchisenemer kan op basis van het handboek direct aan de slag met de uitoefening van de formule;
  2. Afstemming met franchiseovereenkomst. Handboek en franchiseovereenkomst liggen in 1 lijn zodat de uitgangspunten van de organisatie helder zijn voor de franchisenemer.

Op basis van het handboek weet zowel de franchisenemer als het personeel hoe de bedrijfsvoering wordt uitgevoerd. Het handboek geeft duidelijkheid, houvast en bewaakt de gewenste uitstraling en richtlijnen van de formule.

Ga verder naar fase 4: de opmaak van de franchiseovereenkomst.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Vraag direct een gratis oriënterend gesprek aan.

Neem vrijblijvend contact op